REVÚCA: Maturanti z roku 1949 na stretnutí telefonovali svojej triednej

17.09.2012 Revúca

Revúca 17. septembra (TASR) - Víkendový pochod absolventov Gymnázia Martina Kukučína v Revúcej vyvolal medzi účastníkmi množstvo ohlasov. Na masovom pochode mestom sa stretlo takmer 1.100 ľudí. Ako pre TASR povedal riaditeľ gymnázia Igor Baran, počas jedného dňa usporiadali stretnutie všetkých maturantov od roku 1950, ale do Revúcej prišlo aj osem prvých povojnových maturantov, ktorí skončili štúdium v roku 1949.

Desiatky metrov dlhý sprievod viedla dychová hudba a mažoretky od budovy Gymnázia Martina Kukučína po približne dvojkilometrovej trase do domu kultúry. Do sprievodu sa ale nezapojili najstarší maturanti školy, ktorá je priamym nasledovníkom Prvého slovenského gymnázia. "Hoci trasa nebola dlhá, kráčať im už nedovolil vek a zdravotné problémy. O to však bolo dojímavejšie, ako osem seniorov zatelefonovalo svojej ešte žijúcej triednej učiteľke a aspoň takto ju každý z nich na chvíľu pozdravil," povedal Baran.

Gymnazistov prišli pozdraviť poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja, ale aj starostovia okolitých obcí. "Pre všetkých sme pripravili slávnostnú akadémiu a slávnostné posedenie. Medzi zúčastnenými tento rok azda najviac rezonovala trieda, ktorá mala stretnutie po 50. rokoch. Kráčali ako maturanti z roku 1962," dodal riaditeľ Gymnázia Martina Kukučína v Revúcej.
 

Vyberte región